Подорож 1-А класу на хлібозавод “Кулиничі”

Немає, мабуть, такої людини, яка б не любила запаху свіжої, ще гарячої випічки! Кожен ще з дитинства пам’ятає смак м’яких булочок та хлібу, а хрускіт запеченої хрумкої скоринки ще більше.

А от учні 1-А класу тепер ще й дізналися про весь довгий і трудомісткий процес їх приготування під час екскурсії на хлібозаводі «Куліничі».

Екскурсія розпочалася, щойно діти разом з учителем зайняли місця в автобусі і від’їхали від школи. Дорогою екскурсовод розповіла історію виникнення пухкого хліба, нагадала прислів’я та приказки про хліб, також діти дізналися, як люди збирали по крихті хлібу під час голодомору, і пообіцяли, що завжди будуть берегти хліб.

На «Куліничах» нас зустріла івент-менеджер, яка розповіла дітям правила безпеки на підприємстві, а опісля всі одягли спеціальні білі фартушки і чепчики та поринули у світ виробництва хлібобулочних виробів.

Під час екскурсії у виробничих приміщеннях діти бачили, як розділений на буханці хлібчик падає до кошиків і, неначе в колисочці, переміщується поволі до наступного етапу приготування, також спостерігали, як за допомогою чистої прозорої водички скоринка стає хрумкою, бачили процес запаковування хліба тощо.

Після ознайомчої частини екскурсії діти потрапили у «казкову» кімнату, де побували в ролі маленьких пекарів, самостійно спробували виготовити смаколики із тіста та, поки вони випікалися, подивилися цікавий мультфільм про історію хлібопечення. А на завершення було приємне чаювання із свіжою власноруч спеченою випічкою.

Додому приїхали хоч і стомлені, але з масою нових цікавих знань та позитивних емоцій.

Кулиничі