Майстер клас з виготовлення пряників у 3-В класі

З чим зазвичай асоціюються в нас Новий Рік та Різдво? Якщо говорити про аромати, то це – запахи хвої, мандаринів, кориці та імбиру. Готуючись до свята, люди прикрашають ялинку та накривають стіл, на якому багато всього смачного й улюбленого – салати, запечені м’ясо і риба, та, звісно, солодощі. А серед них особливе місце займають імбирні пряники. Запашні пряники, зроблені з медово-імбирного тіста, мають свою історію та давні традиції в усьому світі, вони можуть мати будь-яку форму та стати незвичайною ідеєю для натхнення – їх можна подарувати як новорічний сувенір, повісити на ялинку як прикрасу, та, нарешті, просто із задоволенням скуштувати!

 То ж напередодні зимових свят, яких, як завжди, буде дуже багато, 3-В клас вже відчув наближення Нового Року. До нас завітав майстер-кондитер, який навчив дітей прикрашати святкові прянички.
 Дітям роздали вже випечені пряники у формі казкових будиночків та «художні засоби» – цукрову глазур та їстівні прикраси. З цього моменту розпочалася суцільна творчість – малювання, прикрашання та посипання. Не обійшлося без курйозів – хтось з’їв мало не всю глазур, не дочекавшись кінцевого витвору… Але в результаті – жодного однакового пряника, всі – авторські роботи, hand-made! Найкреативніші додатково прикрасили упаковку пряників – написами, малюнками, застереженнями типу «Створено мною», «Неїстівне», зображенням черепу та кісток… Кожен вигадав те, що йому спало на думку!
 Після завершення майстер-класу дівчата та хлопці виходили зі стін школи з гарним, вже святковим настроєм, який вони несли додому разом із солодким привітом для батьків. Смачного!

Виготовлення пряників