Алладін і чарівна лампа

Книжка приходить до дитини разом із казкою. Казки для дітей – це не тільки захоплива подорож у світ вигаданих персонажів, а й спосіб отримати перші знання. Казка готує дитину до майбутнього життя в реальному світі, учить на прикладах долати труднощі, формує моральні якості, які залишаються з дитиною на все життя.

Гамірно, цікаво, затишно та казково було сьогодні в 2-В класі. Класний керівник разом із бібліотекарями провели цікавий урок, присвячений обговоренню казки «Про Аладдіна і чарівну лампу» зі всесвітньо відомої збірки «Тисяча і одна ніч».

Діти розповідали, як Аладдіну вдалося перетворитися на заможного принца, чому магрибинець сам став рабом лампи. Також уявляли себе письменниками, складали коротенькі  розповіді про те, чому магрибинець перетворився саме на змію. А коли до рук дітей потрапила «Чарівна лампа», вони вимовляли свої бажання. І це не були: «Хочу смартфона чи комп’ютер!», а бажали: «Хочу, щоб люди не хворіли», «Хочу, щоб не було війни», «Хочу, щоб придумали ліки від  раку»…

Школярі отримали незабутні враження від спілкування з книгою. А Осадчій Вікторії Петрівні, класному керівнику 2-В класу ми щиро вдячні за співпрацю.

Алладін і чарівна лампа