Театр-завжди свято!

         Візит до театру – завжди свято. З ним пов’язані радість, веселощі, яскраві та незабутні враження, нові почуття. 21 листопада учні 8-В класу відвідали ТЮГ на Липках, де мали можливість переглянути спектакль режисера Олега Мельничука за твором Юрія Винничука «Місце для дракона». Нині повість «Місце для дракона», яку написав відомий сучасний письменник Юрій Павлович Винничук – твір, який входить до шкільної програми. Тому не дивно, що у залах ТЮГу на Липках було дуже багато школярів.

        Вистава переносить дійство у Галичину часів Середньовіччя. У Люботині правив князь, котрий мав доньку Настасію. І от настав час видавати дівчину заміж, але за древнім звичаєм її руку отримає лише лицар, який здійснить великий подвиг. «Раніше князь утримував невелике військо, та, оскільки не було війн і воно влітало йому в дзвінкий гріш, розпустив його»… Князь довго думав, як знайти нареченого для Настасії, і тоді його Радник підказав, що на березі річки Бистриці бачили… дракона. І князь оголосив: хто переможе дракона – пошлюбить князівну і сяде на престол. А бій з драконом – святе діло! Та як же битися, коли цей дракон зовсім не злий і не кровожерливий? Йому тільки дев’ять років скоро виповниться. Замість м’яса він їсть траву та листя, любить читати книжки (зокрема Біблію), пише вірші і не бажає робити нікому нічого поганого. Та на бій дракона все ж викликають – хитрістю…

         Вистава «Місце для дракона» – це чарівна казка про добро, відповідальність, людяність та нелегкий вибір, який кожному з нас доводиться робити. А, може, й не казка. Бо, якщо придивитися уважніше, то помітимо, що поряд із нами насправді живуть й добрі дракони, й підступні князі, благородні й не дуже лицарі та нещасні князівни.

         В кінці вистави всі глядачі аплодували стоячи, що було цілком очікувано, адже всі отримали лише позитивне враження. На сцені були порушені актуальні питання, емоції героїв без спотворення були передані глядачеві.

Театр - завжди свято