З Днем захисника України!

14 жовтня ми відзначаємо величне християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що свята Покрова охороняє їх, а Божу матір вважали своєю заступницею. Тому у часи незалежності свято Покрови почало відзначатися ще і як  День українського козацтва. Також указом президента 14 жовтня відзначають День захисника України.

    У бібліотеці нашого НВК до цих свят приурочена книжкова виставка «Полум’я козацького серця». На виставці можна ознайомитися з літературою про славне Запорозьке військо та переглянути літературу з хроніками  військових дій на сході.

    Мільйони людей вірять, що небо нашої України стане мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир! Ми повинні розуміти, як важко нашим воїнам знаходитися далеко від своїх родин і друзів, як важко кожного дня переживати смертельні ризики та втрати побратимів. Ми повинні показувати нашим захисникам нашу підтримку, повагу та віру.

    Бажаючих ознайомитися з виставкою запрошуємо до нашого читального залу!

День захисника України