Моє багатство – рідна мова!

21-го лютого всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Це незвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова – це великий скарб народу.

З нагоди Міжнародного дня рідної мови у бібліотеці нашого НВК був проведений бібліотечний урок «Моє багатство – рідна мова». Участь у ньому взяли учні 6-Б класу. Вчитель української мови та літератури, Топчій А.В. разом з бібліотекарями розповіли дітям про історію відзначення свята, його значення для збереження та розвитку мов світу. Діти мали змогу переглянути відео-презентації до Міжнародного дня рідної мови, подивитися казку про рідну мову та дізнатися цікаві факти про неї. Учні згадували вислови українських письменників, поетів про нашу рідну українську мову. Всім присутнім підняли настрій патріотичні поезії та пісні про рідну мову, які прозвучали під час заходу. Урок пройшов цікаво та пізнавально, всі шанувальники рідного слова отримали яскраві емоції.

Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові. Тож, шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в цій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

Моє багатство – рідна мова!