Україно-швейцарський проект “Розвиток громадянських компетентностей в Україні” в дії

     У перший день зими, 1 грудня, Бучанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 радо зустрічала гостей: у рамках Україно-швейцарського проекту “Розвиток громадянських компетентностей в Україні” розпочалося навчання керівників загальноосвітніх навчальних закладів Приірпіння, а саме: міст Бучі, Ірпеня, Бородянського та Макарівського районів. Усього на навчання зареєструвалося 32 учасники.

Зустріч розпочалася з екскурсії школою та вітального слова начальника відділу освіти Бучанської міської ради Цимбала Олега Івановича. З метою проекту, його завданнями та рівнем впровадження в Україні на даному етапі познайомила присутніх Клокар Наталія Іванівна, головний куратор проекту в Київській області. Слід зауважити, що Київська область поки що є єдиним учасником даного проекту. Так, директор нашої школи Літкевич Алла Миколаївна, інші директори області, працівники КВНЗ КОР “Академія неперервної освіти” отримали сертифікати про навчання під час пілотного проекту ще весною 2015 року. Тепер всі вони є майстер-тренери Україно-швейцарського проекту і проводитимуть навчання ля інших керівників області.

   У перші два дні навчання всі присутні стали активними учасниками тренінгів, дізналися більше про освіту демократичного громадянста та освіту з прав людини, вчилися застосовувати отримані знання у власній управлінській, методичній та педагогічній діяльності. Заняття проводили Бендерець Наталія Миколаївна, Полтавцев Олександр Геннадійович, Ковальова Світлана Василівна, Літкевич Алла Миколаївна. Також усі учасники отримали друковані та електронні матеріали – 4 посібники з ОДГ та ОПЛ, розвитку демократії в школі тощо.

    Навчання триватиме по 3 грудня, після чого учасники отримають домашні завдання та виконуватимуть їх 2 тижні. Заключна зустріч відбудеться 21 грудня 2015 року в нашій школі, де учасникам навчання необхідно буде захистити портфоліо своїх закладів освіти та представити SWOT-аналіз діяльності закладів.

[Galleries 82 not found]