Проведення Всеукраїнського тижня права

З 07по 11 грудня 2015 року в школі проходив Всеукраїнський тиждень правових знань, який був присвячений правам людини в Україні. Учні мали змогу поглибити свої знання про їх права, зазначені в державних документах, зокрема в Конституції України.
Протягом  тижня проведено ряд заходів, присвячених цій тематиці.
Вчителем правознавства Денисовою Н.В. для учнів 9-х класів проведена вікторина на тему «Інформація – гарант захищеності», а для учнів 10-х класів – інтелект – шоу «Правовий олімп». У рамках тижня було організовано виставку тематичних малюнків учнів  5-10-х класів на тему «Молодь за права людини». Соціальний педагог Замана О.В. провела анкетування учнів 7-8-х класів на тему «Права дитини».Для учнів 10-х класів організована та проведена зустріч із спеціалістом  Бучанського міського управління юстиції у Київській області Давиденко О.В. на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх». Цікаво пройшов 10 грудня правничий квест «Слідство ведуть знавці»  між учнями старших класів.У Міжнародний день захисту прав людини з учнями 9-10-х класів вчителем правознавства Денисовою Н.В. був проведений урок «Права людини». Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини.  Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини. Цей документ і на сьогодні залишається одним з найважливіших у міжнародному праві, тому так важливо не лише  знати його зміст, а  й дотримуватись положень,  декларованих у  ньому.
Протягом тижня у бібліотеці діяла книжкова виставка «Калейдоскоп правових новин», а на стенді «Правознавець» оновлено матеріали.
Запропоновані заходи дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері, виробити навички і звички правомірної поведінки, подолати в свідомості помилкові погляди та переконання негативних навичок і звичок поведінки.
Тиждень правових знань не пройшов непоміченим, заходи, які були проведені, знайшли відгук у серцях і свідомості учнів. Сподіваємося, що рівень правових знань та правова культура наших учнів піднялися на більш високий рівень.

Проведення Всеукраїнського тижня права