День рідної мови

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.
Поетеса Ліна Костенко писала: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Саме тому умисне і свідоме нищення всього українського і мови передусім, було цілеспрямованою державною політикою всіх російських режимів. У світовій історії жодна мова не зазнавала такого страшного нищення і гонінь, як українська.
Тож, 21 лютого учні 6-Є класу разом з класним керівником Роєнко А.Є. провели виховний захід «Її Величність – мова!». Під час заходу учні виразно декламували вірші відомих українських письменників, зачитували і пояснювали крилаті вислови про мову та взяли участь у мовній вікторині «Редактор».
Зараз ми, українці, об’єднуємося у справі збереження своїх цінностей. Адже боротьба за рідну мову продовжується: хоч і набув чинності новий Закон про мову, котрий розширив її повноваження та сфери вживання, проте в суспільстві існують сили, які намагаються ці досягнення нашого народу нівелювати й повернути історію назад…