Рослини — символи України

Я хочу, щоб яскравим цвітом
Природа чарувала вас,
Щоб так було не тільки літом,
А взимку і негоди час.

Щасливі ми, що народилися та живемо на такій чудовій, мальовничій землі, в краю зелених лісів, блакитних озер, широких степів в нашій рідній милій Україні.

Україна — велика незалежна держава в Європі. Вона має свою історію, традиції, звичаї, легенди, казки. Українці — прекрасні люди, і мова наша співуча, солов’їна.

У всіх народів, є свої улюблені рослини-символи:

у канадців – клен,

у ірландців – конюшина,

у жителів Уельсу – цибуля-порей,

у шотландців – чортополох

В українського народу є багато рослин, які в особливій пошані, які мають обов’язково рости біля хати кожної дбайливої господині.

Учні 6-Б класу разом із учителем Андрієвич Оленою Василівною підготували цікавий захід «Рослини — символи України». Гості розгадували ребуси, щоб дізнатись про який же символ буде іти мова, іноді потребуючи в допомогу загадки-підказки, а потім школярі розповідали про походження кожної рослини, характеризували її з біологічної точки зору, розповідали, де і як ми можемо використати цю рослину, в яких обрядах її використовують, а також про те, як оспівана ця рослина-символ в українській творчості. Не перелічити тих легенд, казок, пісень, віршів про дорогі і рідні нашому серцю символи. Вони відтворені у вишивках на сорочках, рушниках.

Народні символи – це те, що найбільше любить і шанує даний народ. Народні символи – це наші святині.

Рослини - символи України