Звіт учнівського самоврядування за І семестр

Учнівське самоврядування – один із важливих засобів організації життєдіяльності учнівського колективу. Аналізуючи роботу шкільного парламенту за всі роки його діяльності, ми можемо впевнено сказати, що учні  Бучанської ЗОШ № 4 вміють добре поєднувати навчальну діяльність з трудовою, виховну з ігровою, природоохоронну з благодійною, спорт і дозвілля.

           Новий навчальний рік почався з перевиборів у шкільне самоврядування. Так Президентом шкільного самоврядування стала Субачева Анастасія ( учениця 11 класу), а заступником – Скиба Катерина (учениця 10 класу). На нові посади в шкільному самоврядуванні були запрошені: журналісти (Сафронова Даша, Рудницька Аліна), фотограф (Дяченко Ірина), хореограф (Чумак Вероніка), звукооператор (Кушніренко Владислав).

          Вересень розпочався зі святкування Дня вчителя 2016, де себе проявила шкільна команда КВК.

           27 вересня 2016 року відбулася батьківська конференція для батьківської громадськості усіх класних колективів нашої школи. Були обговорені питання шкільної форми учнів, звіт голови батьківського комітету про роботу за 2015/2016 навчальний рік, звіт благодійного фонду «Школа успіху» про використання коштів у 2016 році, вибори членів загальношкільного  батьківського комітету.

             Завдяки діяльності шкільного самоврядування було проведено безліч цікавих та значущих заходів щодо поліпшення рівню освіченості учнів. Планети «Багатства » та «Духовності» брали активну учать в організації таких заходів: «Історія і трагедія Бабиного Яру», «День партизанської слави», «Запалюємо пам’яті свічку».

          Планета «Здоров’я» проводила тиждень пропаганди здорового способу життя -«Молодь проти СНІДу» та допомагали  у відкриті змагання спортивно-туристичного гуртка “TUR-м@нія”. 16 жовтня 2016 року у Голосієво туристсько-спортивний відділ Центру провів відкриті змагання учнівської молоді м. Києва з техніки пішохідного туризму “СРІБНИЙ КАРАБІН”. Не зважаючи на низьку температуру, на змаганнях зібралось біля 500 спортсменів та вболівальників. Наша команда  “TUR-м@нія” теж взяла участь в цьому заході.

         Планета «Добра» протягом усього І семестру поводила рейди з перевірки шкільної форми, озеленення класів, стану меблів та підручників.

Саме тому ми дійшли висновку, що учні Бучанської ЗОШ №4 старанно виконують обов’язки прописані в Статуті школи.

         Планета «Успіху» постаралася зробити семестр цікавим та унікальним. А все завдяки таким святам : «Happy Halloween!», «День смайлика» , « Міс школи – 2017» для старшокласників та « Міс Україночка» і «Лицарський турнір» для учнів початкової школи. А планети «Радості» та «Щастя» подарували нам виставку-конкурс дитячого малюнку «Право очима дітей», захід до Міжнародного Дня миру. Та займалася подарунками для вихованців Будинку дитини. Також з допомогою вчителів праці було організовано акцію «Майстерня добра» для допомоги Діду Морозу у виготовленні подарунків для  Ворзельського Будинку дитини та воїнів АТО.

           Учнівське самоврядування школи бере активну учать у волонтерському русі. Велика допомога надається Ірпінському військовому шпиталю, Будинку дитини  в м. Ворзель, воїнам АТО. Вчителі та учні школи беруть активну участь в акціях милосердя ( збір коштів на лікування тим, хто цього потребує).

             Самоврядування – це реальний безперервний процес залучення учнів до суспільних справ. Учнівське самоврядування робить життя школи змістовним, насиченим, цікавим. Маючи діючу модель учнівського самоврядування, наша школа, не тільки дає знання, а й виховує людину в дусі патріотизму, вчить добру, порядності. Діти вчаться відчувати відповідальність, проявляти ініціативу, допомагати один одному.

Те, що ми зібрались разом – це тільки початок,

 те, що ми продовжуємо залишатися разом – це вже досягнення,

 те, що ми працюємо разом – це справжній успіх!