Вивчаємо літературу не лише на уроках

Тарас Шевченко – геній української літератури, який мав величезний вплив на всіх українців та спонукав їх до рішучих дій, починаючи з моменту виходу “Кобзаря” у 1840 році. Під час Шевченківських днів особлива увага приділяється вивченню творів Тараса Шевченка. Учні 9-А класу не лише вивчають вірші та поеми Тараса Григоровича на уроках української літератури, а й разом з учителем української мови та літератури Рудницькою О.А. відвідали виставу “Сон” в Театрі юного глядача. Вистава настільки сподобалася, що учні 9-А вирішили поділитися своїми враженнями з усіма.

Мені дуже сподобалася вистава “Сон”,, адже в ній було показано життєвий та творчий шлях Шевченка, в одній виставі поєдналося багато різних творів. Також мені сподобалася гра акторів, особливо під час прочитання поезії “Три душі”. На мою думку, у цьому театрі працюють найкращі актори Києва. Вистава була зовсім не нудною, і я навіть не помітила, як швидко пройшов час, адже сюжет був справді захоплюючим. Мені дуже сподобалася ця поїздка, тому сподіваюся, що ми якомога частіше будемо відвідувати такі екскурсії.

Ковальчук Інна

 

Ми з класом були на виставі “Сон” за творчість Тараса Шевченка. Вистава мені дуже сподобалася. Режисер чудово підібрав акторську групу, чия гра неперевершеною. Обов’язково поїду ще раз.

Терешпольський Антон

На виставі панувала атмосфера, яку словами передати важко. А завдяки акторській грі та спецефектам було справді цікаво. Насправді, “Сон” важко зрозуміти, читаючи самостійно, чому стає нудно і хочеться залишити цю справу. Але це точно не стосується вистави!

Косяк Руслан

Мені сподобалася вистава. Актори дуже круто відіграли свою роль. Я б з’їздив ще раз.

Мамедов Руфат

Вистава була дуже цікавою, в ній поєднались біографія і твори Шевченка, також були кадри з Майдану, що було дуже незвично. Взагалі, вся постановка була дуже цікавою, дуже допомагало знання творів Т.Г. Шевченка, адже вони ставились фрагментами, і лише той, хто знав твори, міг усе зрозуміти.

Алергуш Тетяна

Мені дуже сподобалася театральна постановка “Сон”. Актори, на мою думку, дуже точно та переконливо передали емоційний стан душі поета та його оточення. Я впізнала майже всі уривки з творів Т.Г. Шевченка, наприклад зображення трьох ворон і трьох душ з поеми-містерії “Великий льох”. У школі, на уроках української літератури, ми ознайомилися з творчістю Тараса Григоровича, тому було цікаво поглибити свої знання.

Цуркан Анна

Вистава "Сон"