Педагогічна рада «Формування патріотизму як суспільної та індивідуальної цінності особистості»

Виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції нині визнані проблемами загальнодержавного масштабу.

Патріотизм покликаний дати новий імпульс духовному оздоровленню народу, формуванню в Україні громадянського суспільства, яке передбачає трансформацію громадянської свідомості, моральної, правової культури особистості, розквіту національної самосвідомості і ґрунтується на визнанні пріоритету прав людини.

Відповідно до річного плану роботи школи на 2016/2017 навчальний рік, з метою виховання в учнів духовно-моральних рис, громадянських та патріотичних якостей 27 березня 2017 року в актовій залі школи проведена педагогічна рада «Формування патріотизму як суспільної та індивідуальної цінності особистості».

Розпочала засідання Ващенко І.І., заступник директора з виховної роботи, яка висвітлила питання  «Сучасні підходи до формування громадянсько-патріотичного виховання школярів».

Вчитель історії, класний керівник 8-А класу Ситник Г.М. презентувала слухачам досвід роботи з теми «Інноваційні форми і методи виховання патріотизму на уроках історії та в позаурочний час».

Гуцаленко М.О., вчитель історії, класний керівник 9-В класу ознайомила присутніх

з результатами анкетування на тему «Визначення рівня патріотичної самосвідомості в учнів середніх та старших класів».

Чумак І.В., вчитель історії, класний керівник 5-Б класу поділилась з учасниками педагогічної ради матеріалами з  формування  патріотичних почуттів, національної та громадянської самосвідомості учнів.

Патріотизм живе глибоко в серці, не залежить від віку, статі та соціального становища, отже наша робота ніколи не припиняється. Ми повні нових ідей, завжди перебуваємо у творчому пошуку. Разом ми зможемо подолати усі труднощі та виховувати майбутніх патріотів, громадян вільної, європейської держави України.

Якщо буде світло в душі, буде краса в людині,

Якщо є краса в людині, буде гармонія в домі,

Якщо є гармонія в домі, буде порядок у нації,

Якщо є порядок у нації, буде мир у світі.

Формування патріотизму як суспільної та індивідуальної цінності особистості