День пам`яті

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, в бузкових кущах заллються піснями невсипущі солов`ї, а вся земля випромінюватиме радість і щастя, нестримну жагу до життя, в такі прекрасні дні, 8-9 Травня, ми відзначаємо великі свята – День пам`яті та Примирення і 72 річницю Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

Це було 72 роки тому. Для нас це історія, але для наших дідусів і бабусь – це частина життя та найчорніша смуга долі, що й досі озивається у серці смутком і болем.

Напередодні свят учні 3-4-х класів разом з класними керівниками та батьками привітали ветеранів війни, вчителі історії провели уроки мужності «Вічна слава героям! Ми  низько  вклоняємось  їм»  та переглянули документальні фільми про лихо й страждання, які пережили люди. У шкільній бібліотеці діяла виставка книг «Свято зі сльозами на очах».

Тернистим був шлях до Перемоги. Трагічним і неймовірно довгим. Але наш народ залишився незламним у титанічній боротьбі, яку не знала історія.

Хай пам`ять залишається з нами. Хай буде мир на всій Землі! Мир, щоб навчатись! Мир, щоб сміятись! Мир, щоб трудитись! Мир, щоб співати! Мир, щоб любити! Мир, щоб у щасті жити!

День пам`яті