Звіт про діяльність організації учнівського самоврядування “Сузір’я майбутнього” за І семестр 2017-2018 н.р.

У нашому НВК активно функціонує організація учнівського самоврядування «Сузір’я майбутнього», яка є сполучною ланкою між учнями та вчителями, адміністрацією школи.

Новий навчальний рік приніс зміни у складі організації. На виборах, 12 вересня, лідерами було обрано голову ОУС «Сузір’я майбутнього» – Рудницьку Аліну, ученицю 11-А класу, та заступника – Зуєву Катерину, ученицю 9-А класу.

Було реорганізовано структуру шкільного самоврядування (зміна функцій та назв деяких планет) та обрано нових голів планет. Планету Здоров’я очолила Рубан Марія, планету Успіху – Цвілюк Ольга, планету Духовності та багатства – Єгорова Софія, планету Радості – Пилипенко Максим, планету Добра – Діброва Ксенія, а новостворену планету Партнетства й співпраці – Шкуратенко Ірина.

Активні та творчі діти – члени шкільного самоврядування – постійно беруть участь у різноманітних заходах, уміло поєднують навчання з трудовою діяльністю, виховну з ігровою, природоохоронну з благодійною, не забувають про спорт і дозвілля.

У День Бучі, що цьогоріч святкували 16-17 вересня, члени організації активно долучилися до акції «Лідер-фест», допомагали в організації та проведенні свята, організували майстер-класи з танців та рукоділля.

Закінчився вересень святкуванням Дня вчителя 2017, де старшокласники підготували вітальний концерт та змогли відчути себе в ролі педагогів, провівши уроки для молодших школярів. Кожен клас підготував відео «Один день із життя вчителя», однак найкращою стала робота 10-Б класу.

Жовтень був не менш насиченим на події. У першу чергу, варто згадати привітання з Днем захисника України та цікаву конкурсно-розважальну програму для чоловіків, що працюють в нашому НВК. Кожен із них проявив себе в ролі сміливого та відважного, розумного та харизматичного козака й отримав диплом. Саме в цей час розпочалася робота над проектом «Комфорт у всьому», який полягає в облаштуванні зон відпочинку на коридорах школи та створенні комфортних умов для учнів будь-якого віку. Серед багатьох ідей було вибрано найкращі, створено проектну документацію та розпочато роботу над утіленням мрій у життя разом з учителями трудового навчання Фальком В.В. та Кравчук С.П. Робота над зонами відпочинку триває й досі.

З ініціативи учнівського самоврядування було проведено зустріч із волонтером Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України в м. Біла Церква, неодноразово проходили зустрічі з бійцями АТО, зокрема, полку «Азов».

Успішно пройшла благодійна ярмарка, до якої долучилися учні 5-11 класів. Частина коштів була використана на втілення проекту «Комфорт у всьому», решта – передана на благодійність.

24 листопада в актовій залі відбулася неймовірна подія – яскраве та цікаве свято «Містер школи 2017», переможцем став талановитий Пилипенко Максим, учень 10-Б класу.

Та в нашому НВК чимало талантів! І довів це конкурс «Школа має талант!». Спочатку всі, хто бажав, міг спробувати свої сили на кастингу (окремо проходив для учнів 5-11 класів, 1-2-х та 3-4-х класів). Найкращі мали можливість виступити на гала-концерті та отримати свої дипломи. Тепер кожен знає, що в нас навчаються не лише розумні, а ще й творчі та талановиті діти.

На Першому відкритому фестивалі КВК на кубок мера наша команда «Шото вот такоє» стала однією з найкращих, лише трохи не вистачило до перемоги, хоч конкурс капітанів виграли саме ми.

Було проведено вже традиційний правничий квест «Знавці права» з нагоди Міжнародного дня прав людини, що святкується 10 грудня. Перемогу здобула команда10-Б класу «Помічники Феміди»

Новим для нашого закладу стало свято української народної пісні «Українські вечорниці», яке об’єднало в одну дружну родину всіх старшокласників. Запальні танці, незабутні постановки та позитивні емоції – ось що залишилося на згадку в кожного з присутніх.

Шкільне самоврядування активно брало участь у заходах, що мали навчально-виховну мету. Завдяки діяльності лідерів було проведено безліч цікавих та значущих заходів щодо поліпшення рівню освіченості учнів. Планета Духовності й багатства допомагала з організацією таких заходів: «Історія й трагедія Бабиного Яру», «День партизанської слави», «Запалюємо пам’яті свічку», «День гідності та свободи».

Планета Здоров’я проводила Олімпійський тиждень, тиждень пропаганди здорового способу життя – «Молодь проти СНІДу», її члени є учасниками спортивно-туристичного гуртка “TUR-м@нія” та здобувають перемоги в усіх спортивних змаганнях міста та області.

Планета Успіху протягом усього І семестру поводила рейди з перевірки шкільної форми, озеленення класів, стану меблів та підручників. Саме тому ми дійшли висновку, що учні Бучанської ЗОШ №4 старанно виконують обов’язки, прописані в Статуті школи. В обов’язки цієї планети також входить висвітлення перемог учнів в олімпіадах та творчих конкурсах, тому можна було побачити привітання на сайті НВК.

Планета Добра долучилася до всіх благодійних акцій, що проходили в нашій школі, особливу увагу було приділено подарункам для вихованців Ворзельського будинку дитини, що були передані в День Святого Миколая.

Учнівське самоврядування школи бере активну учать у волонтерському русі. Велика допомога надається Ірпінському військовому шпиталю, Будинку дитини в м. Ворзель, воїнам АТО. Учителі та учні школи беруть активну участь в акціях милосердя (збір коштів на лікування тим, хто цього потребує).

Планета Радості забезпечила підготовку та організацію більшості свят, про які йшлося вище. До речі, збільшилася й кількість дискотек після успішно проведених заходів.

Планета Партнерства та співпраці проводила зустрічі з представниками інших навчальних закладів, відвідувала збори Міської асоціації лідерів, намагається налагодити співпрацю з представниками всіх рівнів.

З цього семестру для учнів введено «день без форми»: щоп’ятниці можна приходити в довільному одязі. Це такий собі відпочинок від шкільної форми, який до вподоби всім старшокласникам.

Не секрет, що вже декілька років у закладі замість звичайного дзвінка лунають веселі мелодії. Тепер щомісяця (або до якогось свята) змінюється його звучання, а учні можуть пропонувати свої варіанти.

Не менш гарною новацією стали «музичні перерви», під час яких по коридорах лунають найрізноманітніші пісні: від веселих дитячих пісень до відомих світових хітів та навіть популярних пісень сучасних українських та зарубіжних виконавців.

Для комунікації між самоврядуванням та учнями школи та висвітлення основних подій, що проходять у школі, та результатів участі в олімпіадах і конкурсах було створено сторінку школи в популярній серед молоді соціальній мережі Instagram.

Самоврядування – це постійні реальні справи, взаємозв’язок між учнями, учителями та адміністрацією школи. Учнівське самоврядування робить життя школи змістовним, насиченим, цікавим. З даною моделлю учнівського самоврядування кожен учень НВК не лише здобуває знання, а й має змогу творчо розвиватися, брати участь в різноманітних заходах, удосконалювати в собі якості лідера, виховуватися в дусі патріотизму, добра та милосердя. У такому колективі кожен стає особистістю, навчається самостійно приймати рішення, допомагати іншим та придумувати й втілювати креативні ідеї.

Рудницька Аліна,
президент ОУС “Сузір’я мабутнього”

1515249425405657