Звіт про декаду історії

З метою підвищення інтересу учнів до вивчення історії, виховання свідомих громадян України, удосконалення форм і методів організації освітнього процесу, в період з 18.01.2018 по 30.01.2018 року в Бучанському НВК «СЗОШ І –ІІІ ступенів – ЗОШ І-ІІІ ступенів №4» проходила декада історії.

Школа – це простір життя дітей. У школі учень не готується до життя, а повноцінно живе, і тому всю діяльність навчання ми намагаємося будувати так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя. Сучасне покоління формується в динамічному світі, в умовах постійного змінюваного інформаційного простору, що вимагає від молоді уміння швидко вирішувати життєві проблеми.

 Декада історії є дієвою формою організації навчання, виховання, поглиблення рівня знань учнів, сприяє їх розвитку та поширенню світогляду. Водночас зміст заходів, що проводилися, тісно пов’язаний за змістом з основним програмним курсом.

В ході декади було проведено для учнів інформаційні хвилинки  до «100-річчя бою під Крутами – боротьба заради майбутнього»,  випуск історичних газет  «Роль жінки в історії», «Видатні діячі української революції», конкурси творчих робіт «Майбутнє України очима дітей»,  проекти «Сім чудес України», «Сім чудес світу», «Пам’ятки історії та пам’ятники установлені у рідному місті» історико-літературна композиція до Дня Соборності України «На шляху до свободи та незалежності».

Був проведений відкритий виховний захід для учнів 7 класів «Стежками України-Русі». Учні 8-х класів провели історичну гру «Звитяга та бойовий дух козаків», учні 6-х класів провели засідання інтелектуалів «Сім чудес світу».

Декада історії