Мандрівка Житомирщиною

30 березня екскурсія учнів 7-х і 6-В класів розпочалася у Житомирі з будинку, де 111 років тому народився легендарний конструктор С.Корольов -геніальний вчений, який випередив свій час і відкрив людству космос, запустивши перший супутник і забезпечивши перший політ людини в космос. Учні, за порадою екскурсовода, загадали бажання у тій кімнаті, де народилася особистість, яка здійснила мрію всього людства.

Щоб відкрити таємниці загадкового Всесвіту, дати можливість дізнатися про запуск у космос перших ракет, побачити місяцехід, спусковий модуль «Союзу-27», технологічний макет космічного корабля «Союз» свої двері відчинив перед відвідувачами Музей космонавтики ім. С.Корольова.

Екскурсія продовжилася у краєзнавчому музеї, де учні мали можливість довідатися про особливості українського весілля, побачити експонати, яким більше ста років: весільний одяг, прикраси, рушники, скрині, посуд, музичні інструменти.

Трохи втомлені, але задоволені від побаченого і почутого, вирушили екскурсанти до таємничого замку Радомисль. З’ясувалося, що в замку знаходиться єдиний у світі Музей української домашньої ікони, створений лікарем і громадським діячем Ольгою Богомолець. Надзвичайно цікавими були експозиції старовинного домашнього начиння, прасок, меблів , скринь.

Діти відвідали майстер-клас у папірні, на якому стали свідками виготовлення паперу ручним способом (так виготовляли його у 17 столітті ченці Києво-Печерської лаври).

На згадку залишилися фото на тлі загадкового і романтичного замку Радомисль.

Мандрівка Житомирщиною