Формуємо демократичне навчальне середовище

Бучанський НВК «СЗОШ І-ІІІ ст. – ЗОШ І-ІІІ ст.» №4 приймає участь у швейцарсько-українському проекті DOCCU «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» та є однією з пілотних шкіл.

У рамках проекту було проведено семінар-тренінг «Формування громадянських компетентностей у майбутніх учителів початкової школи» для викладачів вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку за галуззю знань «Освіта» спеціальністю «Початкова освіта».

В ході семінару-тренінгу було проведено шість уроків з різних предметів, на яких присутні мали змогу бачити втілення базових принципів ОДГ/ОПЛ: навчання «ЧЕРЕЗ» – формуємо демократичне навчальне середовище.

Гості відзначили, що на кожному з уроків вчителі приділяють увагу формуванню громадянської компетентності та створюють умови для стимулювання в учнів власного почуття гідності та усвідомлення ними власних індивідуальних сильних сторін.

На завершення семінару директор НВК Літкевич Алла Миколаївна розказала про формування демократичного середовища у закладі. Ми чітко розуміємо, що «демократія – це не мета, це шлях; це не досягнення, а процес… Коли ми це усвідомимо і почнемо жити в умовах демократії, тільки тоді у нас буде демократія». 

Формуємо демократичне навчальне середовище