Екскурсія 6-А класу до Апеляційного суду міста Києва

Розбудова України як демократичної, правової, соціальної держави неможлива без правового виховання, за допомогою якого формується необхідний рівень правосвідомості та правової культури молодого покоління та суспільства в цілому. Адже відомо, що саме правосвідомість та правова культура є найважливішими чинниками, які сприяють становленню правової держави й демократичних засад суспільства.

Продовжуючи традицію проведення просвітницької діяльності, що спрямована на підвищення рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти школярів представники колективу Апеляційного суду міста Києва провели нашим учням оглядову зустріч судовою установою.

Під час екскурсії школярі ознайомилися з історією Апеляційного суду міста Києва, особливостями його функціонування, сучасними інформаційно-телекомунікаційними технологіями, що використовуються у суді, а також інноваційними підходами у наданні послуг відвідувачам суду.

Одразу після відвідування музею, що знаходиться на території установи, школярів було запрошено до найбільшої зали судових засідань Апеляційного суду міста Києва для зустрічі з суддею судової палати з розгляду цивільних справ, суддею-спікером суду Оленою Лапчевською. У ході розмови лектор ознайомила присутніх з основними засадами здійснення правосуддя, У невимушеній обстановці школярі ставили питання, наводили приклади з власного життя, брали активну участь в обговоренні питань теми лекції.

Апеляційний суд міста Києва